joi, 26 martie 2015

Prima mea mușcată - Cum îngrijim aceste plante delicate, dar viguroase


Aceasta este prima mea mușcată. Am furat (recunosc, dar așa mi s-a spus că se face pentru a se "prinde") un vlăstar tânăr de la o plantă viguroasă, l-am ținut într-un borcan cu apă până când a prins rădăcini și apoi l-am plantat în pământ. A crescut repede și este cât se poate de sănătoasă.

Atenție însă! Atunci când alegi o muşcată e bine să ştii că plantele de talie mare ating înălţimi de 80-100 cm, fiind potrivite în parcuri şi în grădini. Pentru interior sunt indicate cele pitice, iar pentru balcon, cele curgătoare. Muşcatele înfloresc primăvara şi vara, dar pot avea boboci şi iarna, dacă le ţii într-o încăpere luminoasă şi caldă. 


Iată și câteva sfaturi pentru îngrijirea lor pe care le-am "cules" de pe internet special pentru voi:

1. Muşcatelor le place lumina, dar soarele puternic le arde. Aşadar, în zilele caniculare, încearcă să le protejezi, mutând jardinierele sau ghivecele din bătaia soarelui.

2. Din aprilie până în septembrie, adaugă-le o dată la două săptămâni îngrășământ special sau îngrășământ pentru plante cu flori.

3. Vara udă florile de 2-3 ori pe săptămână. Dacă sunt ţinute în soare mai multe ore, trebuie udate zilnic.

4. Iarna, muşcatele intră într-o perioadă de repaus. Se ţin într-un loc răcoros şi luminos, se udă rar şi se curăţă de frunzele şi de florile uscate.



ATENȚIE! Muşcatele curgătoare sunt mai sensibile la frig decât celelalte. Iarna se ţin în încăperi cu lumină multă şi se udă la nevoie (solul se menţine uşor uscat).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu