
Așa că anul trecut mi-am propus să-mi creez propria primăvară la mine în balcon. Am cumpărat din Praktiker un ghiveci minunat cu două (da, numai două) brândușe îmbobocite. Și-am rămas surprinsă când, peste o zi sau două (da, tot două), aveam nu trei, cinci sau șase brândușe înflorite, ciiii nouă! Iar pământul din ghiveciul acela micuț continua să scoată la iveală alte și alte tulpini firave care, la rândul lor, îmboboceau și înfloreau.


E recomandat, de asemenea, ca solul să fie amestecat cu puțin nisip și câteva bucăți de scoarță de copac înainte de a fi folosit, pentru a crea - pe cât posibil - condițiile pe care planta le găsește în mediul ei natural, adică pe munte.
Revin cu foto atunci când drăguțele mele vor reuși să înflorească! ;) Până atunci, vă întreb doar atât: Știați că dintr-o specie de brândușe se extrage cel mai scump condiment din lume? Iată: Șofranul
Revin cu foto atunci când drăguțele mele vor reuși să înflorească! ;) Până atunci, vă întreb doar atât: Știați că dintr-o specie de brândușe se extrage cel mai scump condiment din lume? Iată: Șofranul
Până atunci, vă prezint și cealaltă bucurie a primăverii în curs aici, la etajul 8: Narcisa galbenă. Am cumpărat-o într-o zi de miercuri de la Lidl, iar până vineri era deja plină de flori. O minunăție, nu alta! De la mirosul îmbătător și culoarea amețitoare, până la ghiveciul din lemn de-a dreptul mi-nu-nat, totul te fascinează la planta asta de primăvară care - unde mai pui - are și efecte tămăduitoare miraculoase. Detalii, aici!
Și pentru suflet: VAMA VECHE - Primăvara
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu