joi, 22 ianuarie 2015

Remediul din grădină: Plantele decorative care ne scapă de boli (II)



Levănțica pentru eliberarea de stres

De sute de ani levănțica este folosită ca sedativ pentru eliberarea de stres și tensiune. Doar adaugă levănțică în cadă când faci baie și te vei bucura de beneficiile aromoterapiei care te va calma. Sau poți folosi planta pentru a face un ceai relaxant. Aroma levănțicăi încetinește ritmul cardiac, scade tensiunea arterială și te relaxează.


Feriga de Boston pentru curățarea aerului

Un studiu realizat de NASA a scos la iveală faptul că unele plante de apartament, precum feriga de Boston, pot purifica aerul din casă, protejând ocupanții de toxinele periculoase. Pentru ca aerul să fie purificat, pune două-trei ferigi în fiecare cameră, la distanță una de cealaltă, astfel încât fiecare plantă să poată respira.



Aloe vera poate reduce durerea și inflamațiile

Aloe vera conține o mulțime de compuși care reduc inflamațiile, umflăturile, roșeața, durerea și mâncărimea. Taie pe orizontală o frunză de aloe vera și pune-o peste rană - te va ajuta să te vindeci mai repede. Gelul de aloe pus peste pielea rănită poate crea un bandaj natural.



Menta liniștește stomacul

Ceaiul de mentă poate fi folosit pentru a reduce greața și răul de dimineață. Pune o lingură de frunze uscate de mentă într-o ceașcă de apă fierbinte, las-o timp de 30 de minute, apoi strecoar-o și bea-o. De asemenea, poți mânca o frunză proaspată de mentă în timp ce bei ceai din plante.



Pătrunjelul pentru alinarea alergiilor

Pătrunjelul inhibă secreția de histamine, un compus care cauzează alergii, urticarii și febra de fân. Pur și simplu adaugă două linguri de frunze uscate de pătrunjel într-o ceașcă de apă fierbinte, așteaptă 10 minute, strecoară lichidul și consumă-l.



Busuiocul alină durerile de cap

Datorită conținutului ridicat în ulei eteric și tanante, frunzele tăiate și macerate în ulei se folosesc în alinarea durerilor de cap, iar infuzia și decoctul din tulpini, în boli ale gurii, gâtului și contra diareei. Frunzele tinere își găsesc întrebuințarea în salate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu